wie zijn wij


Bij Sportgeneeskunde Friesland werken geregistreerde sportartsen. Ná het arts-examen heeft de sportarts zich gedurende 4 jaar gespecialiseerd in de sportgeneeskunde.

Sportarts Ron du Bois is directeur van Sportgeneeskunde Friesland en werkt dagelijks op de hoofdvestiging te Heerenveen. Daarnaast houdt hij op woensdagmiddag spreekuur op ons SMA in Sneek en sinds kort verzorgt hij samen met de orthopedisch chirurgen van het Antonius ziekenhuis te Sneek het multidisciplinair sportorthopedisch spreekuur op donderdagochtend.
Ron du Bois heeft gedurende 10 jaar het Nederlands Heren Volleybalteam begeleid en is nu actief binnen de voetbalsport.
Karin Top werkt als sportarts op maandag en woensdag op de vestiging te Heerenveen en op vrijdag in Leeuwarden. Zij verzorgt de sportmedische begeleiding van Turncentrum Sportstad Heerenveen. Ook de nationale skeelerselecties vallen onder haar sportmedische hoede.

Oud topzwemster Baukje Wiersma werkt als sportarts op het SMA te Heerenveen (dinsdag en woensdagmiddag), in Drachten (maandag en woensdagochtend) en Leeuwarden (vrijdagmiddag). Zij is de sportarts van het RTC zwemmen te Drachten.

Sportarts Jaap Stomphorst werkt op de hoofdvestiging te Heerenveen op vrijdag.

Sportarts Mirjam Steunebrink werkt op donderdag in Heerenveen. Zij is ook werkzaam op SMA Groningen en is daarnaast teamarts van het Nederlands Dames Volleybalteam. Sinds 2010 is zij als sportarts ook verantwoordelijk voor de medische begeleiding van onze nationale shorttrackselecties.

Onmisbaar voor de ondersteuning van de 5 sportartsen en voor het maken van afspraken heeft Sportgeneeskunde Friesland 2 dokterassistentes in dienst, Marga Christiaanse en Marte Meyers